Zoek en boek

Ontdek de natuur

In het mooie Twente, rondom onze camping in Haaksbergen, liggen verschillende natuurgebieden. In de hele omgeving zijn deze het best te verkennen tijdens een fiets- of wandelroute.

  1. Het Buurserzand: afwisselend open heidegebied met o.a. stuifzanden, vennen en bossen.
  2. Het Witte Veen: richting de Duitse grens. Bezichtig Watermolen de Haarmühle en ga door de ruige graslanden, poelen, heide en bossen met dieren als boomkikker en Schotse hooglanders.
  3. Het Haaksbergerveen: één van de mooiste hoogveengebieden in Nederland van wel 600 hectare. Drassig hoogveen en weidse heidevelden, afgewisseld door bosjes en grasvelden.
  4. Landgoed Het Lankheetgelegen tussen twee beekdalen. Uitgestrekte bossen, heidevelden en het oude hoevenlandschap met essen, houtwallen en hakhoutbosjes. U vindt hier o.a. het Hoonesbos, Assinkbos en Lankheterbos met bomen van meer dan 150 jaar oud.
  5. Waterpark Het Lankheeteen groot bosrijk gebied afgewisseld met heide, vennen, historische boerderijen, hooilanden en oude essen aan de Buurserbeek. Het landgoed heeft een geschiedenis die 800 jaar teruggaat, maar geeft ook een vooruitblik tot ver in de 21e eeuw. Hier is te beleven hoe het landschap van de toekomst een onontbeerlijke plaats in ons dagelijks leven gaat innemen. 
  6. Groot Bruninkeen fraai landgoed, waarin bossen, houtwallen, wei- en bouwlanden elkaar afwisselen.

Omgeving overzicht