Zoek en boek

Cultuur en musea

Er zijn weinig gebieden in Nederland waar zoveel oog is voor kunst en cultuur. Bekijk de mooiste culturele en historische plekken in de omgeving van kastelen tot landgoederen en musea.

Omgeving overzicht

Museumfabriek Enschede

Museumfabriek Enschede

Experimenteer, speel en leer erop los in De Museumfabriek. Kom naar het meest innovatieve museum van Nederland. Leuk voor de hele familie!

Museum Buurtspoorweg

Museum Buurtspoorweg

Duik in de geschiedenis van de spoorwegen. Rijd mee over de museumspoorlijn tussen Haaksbergen en Boekelo in Overijssel.

Natuurmuseum Holterberg

Natuurmuseum Holterberg

Bewonder en leer over één van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland met meer dan 1000 dieren en vogels.

Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe

Ontdek de rijkste en mooiste kunstcollectie van Oost-Nederland. Wisselende tentoonstellingen van middeleeuwen tot hedendaagse kunst.

Oyfo Techniekmuseum

Oyfo Techniekmuseum

Ontdek, speel & geniet in het museum over de Twentse industrie. Op een ludieke manier gaat u van het verleden tot het heden en naar de toekomst.

Kasteel Twickel

Kasteel Twickel

Een prachtig landgoed met naast het kasteel, vele boerderijen, watermolens en de houtzagerij afgewisseld door een schitterend natuurlijk landschap.

Landgoed Weldam

Landgoed Weldam

Omgeven door groen en gelegen in de gemeente Hof van Twente. Het kasteel en de tuinen vormen het middelpunt van dit prachtige landgoed.

Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo

In de Achterhoek, omgeven door groen en pittoreske dorpjes ligt Museum MORE en het Kasteel Ruurlo. Alles over het leven en werk van Carel Willink.